Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 756
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
40 g Hrozinky
1 kávová lžička Kari koření
35 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Med včelí
4 polévková lžíce Olej olivový
50 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř cayenský
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
24 ks Rak říční
100 g Šalotka
500 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Penne
140 ml Víno bílé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,312 kcal
Kilojoule 5 488kJ
28% Sacharidy 100 g
60% Tuky 45 g
36% Sodík 711 mg
207% Bílkoviny 116 g

Penne s říčními raky postup přípravy receptu:

1

Rozmrazíme říční raky. Lehkým krouživým pohybem oddělíme ocásky od trupu. Rozlomíme krunýř, maso podél hřbetu nakrojíme, odstraníme střívko a račí maso dáme do chladničky.

2

Oloupanou a na kostičky nakrájenou šalotku spolu s račími trupy a krunýři orestujeme na másle na silném ohni. Přimícháme kari, přidáme med, 100 ml vína a rajčata se šťávou. Vše povaříme asi 5 minut a necháme zhoustnout.Zalijeme smetanou, osolíme, okořeníme kajenským pepřem a na mírném ohni asi 10 minut povaříme.

3

Ve zbytku vína povaříme rozinky ( dokud se tekutina nevyvaří).Na olivovém oleji opražíme dozlatova piniová jádra. Penne uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Omáčku prolisujeme přes jemné sítko. Rozinky, račí ocásky a penne promícháme s připravenou omáčkou a ohřejeme.

4

Na talíři pokrm ozdobíme lístky bazalky a opraženými piniovými jádry.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept