Jednoduchý recept

Houbové rizoto s černými olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7564
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Houby sušené
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olivová pasta černá
2 polévková lžíce Olivy černé
1 špetka Pepř černý celý
250 g Rýže kulatozrnná
1 kávová lžička Sůl
40 g Sýr Parmezán
200 ml Voda pitná
425 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 585kJ
25% Sacharidy 88 g
17% Tuky 13 g
45% Sodík 906 mg
61% Bílkoviny 34 g

Houbové rizoto s černými olivami postup přípravy receptu:

1

200ml vroucí vody spaříme hříbky a 20 minut necháme máčet. Slijeme a odložíme stranou, slitou vodu si ponecháme.

2

Olej rozehřejeme ve velkém hrnci se silným dnem, přidáme nakrájenou cibuli a houby a 5 minut smažíme.

3

Přidáme rýži a zamícháme, aby se zrnka pokryla olejem a 2 minuty smažíme.

4

K rýži s olivami přidáme hříbky, zachycenou tekutinu a 225ml zeleninového vývaru. Vaříme zvolna 10 minut v zakrytém hrnci, dokud se tekutina nevstřebá.

5

Přilijeme 100ml vývaru a 5 minut vaříme pod pokličkou, dokud se tekutina nevstřebá.

6

Přidáme zbytek vývaru, sůl, pepř a olivovou pastu a 5 minut vaříme za stálého míchání. Odstavíme a necháme stát 5 minut.

7

Rozdělíme na jednotlivé porce, ozdobíme nastrouhaným parmazánem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept