Houbové rizoto s černými olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbové rizoto s černými olivami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7564 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Houby sušené |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olivová pasta černá |
2 polévková lžíce | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý celý |
250 g | Rýže kulatozrnná |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
200 ml | Voda pitná |
425 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 8,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 78,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř černý celý, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Olej olivový, Olivová pasta černá, Olivy černé, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rýže kulatozrnná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Houbové rizoto s černými olivami postup přípravy receptu:
1 | 200ml vroucí vody spaříme hříbky a 20 minut necháme máčet. Slijeme a odložíme stranou, slitou vodu si ponecháme. |
2 | Olej rozehřejeme ve velkém hrnci se silným dnem, přidáme nakrájenou cibuli a houby a 5 minut smažíme. |
3 | Přidáme rýži a zamícháme, aby se zrnka pokryla olejem a 2 minuty smažíme. |
4 | K rýži s olivami přidáme hříbky, zachycenou tekutinu a 225ml zeleninového vývaru. Vaříme zvolna 10 minut v zakrytém hrnci, dokud se tekutina nevstřebá. |
5 | Přilijeme 100ml vývaru a 5 minut vaříme pod pokličkou, dokud se tekutina nevstřebá. |
6 | Přidáme zbytek vývaru, sůl, pepř a olivovou pastu a 5 minut vaříme za stálého míchání. Odstavíme a necháme stát 5 minut. |
7 | Rozdělíme na jednotlivé porce, ozdobíme nastrouhaným parmazánem a podáváme. |