Ražniči z telecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ražniči z telecího masa
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 7567 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Oregano sušené |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 ks | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
1 ks | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
400 g | Telecí kýta |
1 ks | Tuk rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 96,8mg |
Draslík | 710,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 33,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Oregano sušené, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Telecí kýta, Tuk rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ražniči z telecího masa postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso nakrájíme na kousky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Napichujeme na kovovou jehlu nebo na špejli střídavě s kousky šunky, cibule, rajčat a paprik. Potřeme olejem, podle chuti posypeme oreganem a ze všech stran opečeme. Vhodná je také příprava na grilu nebo na roštu. |
Poznámka
Podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo s chlebem.