Čočka s teplým česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čočka s teplým česnekem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7573 |
Ingredience
4 polévková lžíce | Balsamico ocet |
3 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibulka jarní |
1 kg | Čočka jedlá |
3 polévková lžíce | Máta |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 505,2mg |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Cibulka jarní, Čočka jedlá, Máta, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čočka s teplým česnekem postup přípravy receptu:
1 | Ve větším množství studené vody opláchneme čočku a necháme okapat. |
2 | Dáme ji do většího hrnce a přilijeme vroucí vodu, aby byla ponořená. |
3 | Přidáme pepř, sůl a 2 lžíce petržele. |
4 | Pod poklicí vaříme 30 minut. Občas přimícháme a jeli třeba přidáme vařící vodu. |
5 | Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme česnek a zprudka osmahneme a poté odstavíme. |
6 | Slijeme čočku a necháme okapat. Naaranžujeme ji do mísy, přelijeme česnekovým olejem a promícháme. |
7 | Vmícháme ocet, jarní cibulky a zbytek petržele, pažitku a mátu. Dochutíme a podáváme. |