Jednoduchý recept

Římský kebab

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 7576
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
400 g Mozzarella
75 ml Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 ks Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 389kJ
7% Sacharidy 25 g
55% Tuky 42 g
34% Sodík 689 mg
45% Bílkoviny 26 g

Římský kebab postup přípravy receptu:

1

Na 225 stupňů předehřejeme troubu.

2

Na 10 minut vložíme do vody špejle.

3

Na 16 krajíčků nakrájíme veku a na 12 plátků nakrájíme mozarellu.

4

Rajče nakrájíme na silné plátky.

5

V míse smícháme olej, oregáno, citronovou šťávu, sůl a pepř.

6

Potřeme po obou stranách krajíčky veky olejem a na špejle napichujeme střídavě veku, mozarellu, rajčata a končíme vekou.

7

Zbytkem olejové směsi potřeme.

8

Kebaby rozložíme na plech a pečeme 4 minuty, obrátíme opatrně a další 4 minuty pečeme.

9

Jakmile se začne sýr roztékat, jsou kebaby hotové.

10

Necháme vychladnout a podáváme posypané bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept