Římský kebab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Římský kebab
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7576 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Mozzarella |
75 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 79,0mg |
Draslík | 275,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Mozzarella, Oregano sušené, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Římský kebab postup přípravy receptu:
1 | Na 225 stupňů předehřejeme troubu. |
2 | Na 10 minut vložíme do vody špejle. |
3 | Na 16 krajíčků nakrájíme veku a na 12 plátků nakrájíme mozarellu. |
4 | Rajče nakrájíme na silné plátky. |
5 | V míse smícháme olej, oregáno, citronovou šťávu, sůl a pepř. |
6 | Potřeme po obou stranách krajíčky veky olejem a na špejle napichujeme střídavě veku, mozarellu, rajčata a končíme vekou. |
7 | Zbytkem olejové směsi potřeme. |
8 | Kebaby rozložíme na plech a pečeme 4 minuty, obrátíme opatrně a další 4 minuty pečeme. |
9 | Jakmile se začne sýr roztékat, jsou kebaby hotové. |
10 | Necháme vychladnout a podáváme posypané bazalkou. |