Kuře na jalovci s houbovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na jalovci s houbovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 7577 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Jalovec |
1200 g | Kuře |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 305,0mg |
Draslík | 955,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 420,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 159,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jalovec, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na jalovci s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kuře naporcujeme, ochutíme jalovcem a osolíme. Pak ho osmahneme na másle a dopékáme v troubě při 180 stupních Celsia. |
2 | Ve výpeku osmažíme najemno nakrájenou cibuli s houbami. Přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem a krátce povaříme. |
Poznámka
Použijeme mletý jalovec.
Moc jsme si pochutnali, omáčka se může malinko zahustit jíškou.