Pizza s rukolou a plody moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s rukolou a plody moře
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7583 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
16 ks | Ančovička - filety |
2 stroužek | Česnek |
400 g | Krevety tygří - loupané |
200 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
30 g | Rukola |
200 g | Sépie |
1 hrst | Sýr Parmezán |
500 g | Těsto na pizzu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 315,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 693,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Mozzarella, Sépie, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Protlak rajčatový, Rukola, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s rukolou a plody moře postup přípravy receptu:
1 | Na 220 stupňů předehřejeme troubu a necháme hřát dva pečící plechy. |
2 | Opláchneme a osušíme krevety. |
3 | Rozehřejeme olej v pánvi se silným dnem. Přidáme česnek, krevety a sépiové kroužky a 3 minuty smažíme za stálého míchání, dokud krevety nezrůžoví a sépie nezprůhlední. |
4 | Placky těsta potřeme rajčatovým protlakem a rozložíme navrch osmažené mořské plody, ančovičky a mozzarellu. |
5 | Pizzy přemístíme na plechy, dáme do trouby a 12 minut pečeme, dokud sýr nezezlátne. |
6 | Ozdobíme rukolou a parmazánem a podáváme. |