Králík na křenu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na křenu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 7585 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 ks | Králičí maso |
250 g | Křen |
100 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Pepř černý celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 180,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Králičí maso, Křen, Pepř černý celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na křenu postup přípravy receptu:
1 | Králíka osolíme a obalíme v nastrouhaném křenu, posypeme pepřem a přelijeme rozpuštěným máslem. Necháme jej odležet 24 hodin. Druhý den dáme péci do předehřáté trouby a během pečení přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou. |
Poznámka
Podáváme s bramborovým knedlíkem.