Nočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nočky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7592 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 kg | Mouka polohrubá |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 161,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nočky postup přípravy receptu:
1 | Mouku osolíme, přidáme vejce a tolik vody, aby vzniklo řidší těsto. Dobře je vypracujeme, až se tvoří bubliny. |
2 | Vždy z části těsta odsekáváme podlouhlé kousky a vházíme je do kastrolu s vařící osolenou vodou. Chvíli povaříme a když nočky vyplavou, vyjmeme je, promastíme a zavaříme další dávku. |
3 | Podáváme sypané strouhankou. |