Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7592
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

100 g Máslo čerstvé
0,5 kg Mouka polohrubá
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 659 kcal
Kilojoule 2 757kJ
27% Sacharidy 97 g
32% Tuky 24 g
14% Sodík 279 mg
30% Bílkoviny 17 g

Nočky postup přípravy receptu:

1

Mouku osolíme, přidáme vejce a tolik vody, aby vzniklo řidší těsto. Dobře je vypracujeme, až se tvoří bubliny.

2

Vždy z části těsta odsekáváme podlouhlé kousky a vházíme je do kastrolu s vařící osolenou vodou. Chvíli povaříme a když nočky vyplavou, vyjmeme je, promastíme a zavaříme další dávku.

3

Podáváme sypané strouhankou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept