Polévka hráškový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka hráškový krém
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 76 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
400 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
300 ml | Mléko polotučné |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 g | Pepř černý mletý |
13,3 g | Polévkové koření |
66,6 g | Tuk |
1600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 9,3mg |
Draslík | 40,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka hráškový krém postup přípravy receptu:
1 | Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji postupně zalijeme vlažnou vodou a uvedeme do varu. Přidáme pepř a za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 20 minut. |
2 | Potom přidáme umletý nebo prolisovaný hrášek, přilijeme mléko a znovu krátce povaříme. |
3 | Nakonec polévku procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a důkladně povaříme. |
Poznámka
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný: bez nálevu