Těšínská šípovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těšínská šípovka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 760 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
10 g | Cukr krupice |
10 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
40 g | Mouka polohrubá |
50 g | Šípky sušené |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 12,1mg |
Draslík | 128,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 106,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Šípky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těšínská šípovka postup přípravy receptu:
1 | Přes noc namočíme usušené šípky v půllitru vody. |
2 | Druhý den je v této vodě necháme povařit 15 minut. Prolisujeme je potom přes husté síto. |
3 | Do mléka vmícháme mouku a přilijeme do prolisované kaše. Osolíme a znovu povaříme. |
4 | Na závěr ji dochutíme cukrem. |
5 | Osmažíme na másle rohlík nebo žemle nakrájené na kostičky a podáváme s polévkou. |