Bramborové opečenky se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové opečenky se sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7607 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
300 g | Brambory vařené ve slupce |
40 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
20 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 97,6mg |
Draslík | 339,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 70,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Olej stolní, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové opečenky se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Brambory vařené ve slupce oloupeme a necháme vychladnout. Nastrouháme je, přidáme strouhaný sýr, spojíme na tuku osmaženou cibulí, vejcem, osolíme a zahustíme hrubou moukou. |
2 | Těsto rozválíme na pomoučeném vále, rozkrájíme na stejné dílky a opečeme na oleji. |
Poznámka
Podáváme s dušenou zeleninou.