Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Řežábek 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 7608

Ingredience

30 g Droždí
1 dl Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Kopřiva
0,3 kávová lžička Libeček
0,5 kávová lžička Majoránka
1 dl Mléko - podmáslí
1 kávová lžička Mouka pšeničná hrubá
2 špetka Nové koření mleté
1 kávová lžička Pažitka
4 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
200 g Pšeničná krupice
6 ks Rohlíky bílé
0,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tuk
7 ks Vejce slepičí
400 g Vepřová uzená plec
3 stroužek Česnek
0,3 kávová lžička Řebříček

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 288kJ
22% Sacharidy 80 g
43% Tuky 32 g
73% Sodík 1 g
78% Bílkoviny 44 g

Řežábek postup přípravy receptu:

1

Uvařené uzené maso nakrájíme i s rohlíky na kostičky.

2

Přidáme vejce, rozetřený česnek, nasekanou nať z pažitky, libečku, petrželky, řebříčku a kopřivy. Okořeníme, osolíme, přidáme vykynutý kvásek z droždí, krupici a dle potřeby trochu mléka a vývaru z uzeného masa.

3

Zaděláme hustší těsto tak, aby nám v něm stála vařečka a dáme vykynout na teplé místo.

4

Vykynuté těsto pečeme ve vymaštěném a moukou vysypaném pekáčku v předehřáté troubě.

5

Řežábek byl tradičním velikonočním pokrmem.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Řežábek
Hodně podobně dělám hlavičku na Velikonoce. Místo hovězího vývaru a mléka dávám vývar z uzeného masa. Tady je ovšem tekutin na toto množství housek a hlavně krupičky směšně malé množství. Dala jsem celkem 0,5 l. Bylinek jsem ala také mnohem víc, máme to tak raději, ale to je na každém. Pepře naopak jen jednu špetku a nového koření též. Raději ochucuji bylinkami. Z důvodu špatného poměru tekutin nemůžu hodnotit kladně.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept