Recept

Sváteční uzená pečeně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 7609

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
750 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
3 špetka Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
80 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 kg Uzená vepřová krkovička
0,5 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

73% Kalorie 1,440 kcal
Kilojoule 6 025kJ
3% Sacharidy 10 g
271% Tuky 203 g
26% Sodík 519 mg
149% Bílkoviny 84 g

Sváteční uzená pečeně postup přípravy receptu:

1

Uzené maso nakrájíme mezi žebry na plátky tak, aby nám zůstal kus v celku.

2

Hovězí maso nakrájíme na tenké řízky, protkneme jej slaninou a vkládáme je vždy mezi 2 uzené kotlety. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým květem.

3

Potom zavážeme a ztáhneme celý kus nití.

4

Rozpálíme si tuk v pekáčku, vložíme do něj připravené plátky zeleniny, svázaný kus masa, okořeníme a pečeme.

5

Po upečení maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme ji horkou vodou a vínem, krátce povaříme a přecedíme na maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept