Bratříčkova polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bratříčkova polévka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 761 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Česnek |
50 g | Čočka jedlá |
50 g | Fazole vařené |
50 g | Hrách loupaný |
50 g | Ječné kroupy |
1 špetka | Majoránka |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
80 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 4,9mg |
Draslík | 230,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Čočka jedlá, Fazole vařené, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Ječné kroupy, Mouka pšeničná hladká T 650, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bratříčkova polévka postup přípravy receptu:
1 | Přes noc namočíme hrách, čočku a fazole do studené vody. |
2 | Druhý den je v této vodě uvaříme. |
3 | Před dovařením přidáme čistou nastrouhanou zeleninu, jíšku, ochutíme majoránkou, osolíme a necháme dovařit. Lze přisypat i uvařené kroupy. K lepší chuti můžeme přidat česnek. |
4 | Jíšku si připravíme ze sádla a mouky. |