Vaječné omelety s pórkovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječné omelety s pórkovou směsí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7613 |
Ingredience
Omelety | |
---|---|
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
8 polévková lžíce | Mléko polotučné |
5 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
100 g | Brambory vařené |
1 polévková lžíce | Kečup |
40 g | Máslo čerstvé |
200 g | Pórek |
80 g | Salám měkký |
0,3 kávová lžička | Sůl |
20 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 725,7mg |
Draslík | 511,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Brambory vařené, Salám měkký, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Kečup, Máslo čerstvé, Pórek, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječné omelety s pórkovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme na slabá kolečka horkou vodou spařený pórek, na kostičky brambory a salám. |
2 | Vše podusíme na rozhřátém másle a osolíme. |
3 | Pak přimícháme nastrouhaný ementál. |
4 | Rozšleháme vejce s mlékem nebo vodou, osolíme a upečeme v pánvi na másle po obou stranách omelety. Naplníme je připravenou směsí. |
5 | Podáváme je s dušenou rýží a na talířích omelety ozdobně postříkáme kečupem. |