Jednoduchý recept

Skopové maso s rýží (pilaf)

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7617

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Hovězí vývar základní
2 ks Hřebíček
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Pepř černý celý
250 g Rýže dušená
600 g Skopová plec
1 ks Strouhanka
50 g Sýr Parmezán
1 ks Sůl
4 polévková lžíce Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,042 kcal
Kilojoule 4 359kJ
30% Sacharidy 108 g
69% Tuky 51 g
4931% Sodík 99 g
73% Bílkoviny 41 g

Skopové maso s rýží (pilaf) postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme.

2

Rozehřejeme polovinu másla, osmahneme a podusíme na něm nakrájenou kořenovou zeleninu spolu s nakrájenou cibulí. Na tento základ přidáme připravené maso, opečeme po obou stranách, podlijeme a dusíme do měkka.

3

Přebranou rýži otřeme, opražíme dozlatova na druhé části másla, zalijeme do roviny vývarem a dusíme téměř do měkka.

4

Zapékací mísu vymastíme, vložíme do ní vrstvu podušené rýže, následné plátky masa, které zakapeme šťávou z masa a přikryjeme zbylou rýží. Vrchní vrstvu rýže posypeme strouhaným sýrem smíchaným s dvěmi lžícemi strouhané housky, pokapeme máslem a pilav pečeme 1/2 hodiny v rozehřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept