Jednoduchý recept

Rizoto ze skopového masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7618
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Hovězí vývar základní
2 ks Hřebíček
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový květ
4 ks Pepř černý celý
250 g Rýže dušená
600 g Skopová plec
1 ks Sůl
50 g Sýr Parmezán
4 polévková lžíce Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 709 kcal
Kilojoule 2 967kJ
12% Sacharidy 45 g
63% Tuky 47 g
4889% Sodík 98 g
56% Bílkoviny 32 g

Rizoto ze skopového masa postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené maso nakrájíme na drobné kousky, naklepeme a osolíme.

2

Rozehřejeme polovinu másla, osmahneme a podusíme na něm nakrájenou kořenovou zeleninu spolu s nakrájenou cibulí. Na tento základ přidáme připravené maso, opečeme po obou stranách, podlijeme a dusíme do měkka.

3

Přebranou rýži otřeme, opražíme dozlatova na druhé části másla, zalijeme do roviny vývarem a dusíme do měkka.

4

Jakmile je maso i rýže měkké, smícháme vše v míse.

5

Naběračkou tvarujeme rizoto do úhledných kopečků, které posypeme strouhaným sýrem a podáváme k němu bílou bešamelovou omáčku.

Poznámka

Obměny : Namísto skopového masa můžeme použít maso vepřové, kuřecí, slepičí, králičí, játra atp.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept