Rizoto ze skopového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto ze skopového masa
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7618 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Hovězí vývar základní |
2 ks | Hřebíček |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový květ |
4 ks | Pepř černý celý |
250 g | Rýže dušená |
600 g | Skopová plec |
1 ks | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
4 polévková lžíce | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 20,5mg |
Draslík | 741,0mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Muškátový květ, Pepř černý celý, Rýže dušená, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Skopová plec, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto ze skopového masa postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené maso nakrájíme na drobné kousky, naklepeme a osolíme. |
2 | Rozehřejeme polovinu másla, osmahneme a podusíme na něm nakrájenou kořenovou zeleninu spolu s nakrájenou cibulí. Na tento základ přidáme připravené maso, opečeme po obou stranách, podlijeme a dusíme do měkka. |
3 | Přebranou rýži otřeme, opražíme dozlatova na druhé části másla, zalijeme do roviny vývarem a dusíme do měkka. |
4 | Jakmile je maso i rýže měkké, smícháme vše v míse. |
5 | Naběračkou tvarujeme rizoto do úhledných kopečků, které posypeme strouhaným sýrem a podáváme k němu bílou bešamelovou omáčku. |
Poznámka
Obměny : Namísto skopového masa můžeme použít maso vepřové, kuřecí, slepičí, králičí, játra atp.