Jednoduchý recept

Skopové maso s rýží a rajčatovou šťávou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7619

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
250 ml Rajčatová šťáva
400 g Rýže loupaná
750 g Skopová plec
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 931 kcal
Kilojoule 3 895kJ
24% Sacharidy 87 g
66% Tuky 49 g
11% Sodík 219 mg
54% Bílkoviny 30 g

Skopové maso s rýží a rajčatovou šťávou postup přípravy receptu:

1

Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli a přidáme maso drobně rozkrájené. Opečeme po všech stranách, osolíme, mírně podlijeme rajčatovou šťávou a necháme dusit. Během dušení přiléváme po malých dávkách rajčatovou šťávu.

2

Šťávu vydusíme na menší množství a k masu přidáme zvlášť uvařenou a okapanou rýži. Přikryjeme a ještě 5 minut dusíme na mírném ohni.

3

Před podáváním povrch posypeme strouhaným sýrem.

4

Jako přílohy podáváme zeleninové saláty.

Poznámka

Rýži pro tento pokrm vaříme jen 12 minut od doby, kdy se začne vařit. Nesmí nám příliš změknout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept