Horácké uzené maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horácké uzené maso
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 762 |
Ingredience
60 g | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Majoránka |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
5 g | Paprika mletá sladká |
30 g | Sádlo škvařené |
1 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
400 g | Vepřová uzená plec |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 79,8mg |
Draslík | 249,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Smetana 16% (pochoutková), Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Horácké uzené maso postup přípravy receptu:
1 | Rozkrájíme kysané zelí. Zpěníme na sádle cibuli a přidáme ji k zelí. Osolíme, okmínujeme, vložíme uzené maso, zalijeme a necháme dusit. |
2 | Jakmile maso změkne, vyjmeme je a zbytek zahustíme světlou jíškou (do jíšky přidáme mletou papriku). Necháme povařit. |
3 | Ochutíme majoránkou, octem a pro zjemnění přidáme smetanu. |
4 | Maso naporcujeme a podáváme s houskovým nebo chlupatým knedlíkem. |