Jednoduchý recept

Skopové karbanátky dušené

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7620
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 špetka Majoránka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
750 g Skopová plec
1 kávová lžička Sůl
1,5 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 524kJ
4% Sacharidy 16 g
65% Tuky 49 g
10% Sodík 194 mg
41% Bílkoviny 23 g

Skopové karbanátky dušené postup přípravy receptu:

1

Očištěné a šlach zbavené maso nakrájíme přes vlákno na menší kousky a dvakrát je umeleme. Zároveň s masem umeleme žemli namočenou a vymačkanou. Ke směsi přidáme česnek utřený se solí a ostatní koření. Vše řádně zamícháme.

2

Prkénko pomoučíme a tvarujeme na něm karbanátky stejně velké. Na rozehřátém másle karbanátky opečeme po všech stranách, poté je podlijeme a zhruba 20 minut dusíme. Karbanátky můžeme také péct v troubě na pekáči. Musíme je však jednou obrátit, aby se dobře propekly z obou stran.

Poznámka

Jako přílohy podáváme rýži, brambory, bramborovou kaši, dušenou zeleninu nebo saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept