Čevapčiči ze skopového a vepřového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čevapčiči ze skopového a vepřového masa
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7622 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
400 g | Skopová kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48,6mg |
---|---|
Cholesterol | 74,9mg |
Draslík | 186,4mg |
Vláknina | 71,3mg |
Vitamín A | 11,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čevapčiči ze skopového a vepřového masa postup přípravy receptu:
1 | Maso zbavíme šlach, nakrájíme příčně a na dvakrát umeleme. Namleté maso osolíme, opepříme. Na prkénku posypaném moukou utvoříme váleček zhruba 5 cm průměru. Váleček rozkrájíme na šišky 2 cm široké a zaoblíme špičky. |
2 | Na pánvi potřené sádlem a řádně rozehřáté opékáme čevapčiči po všech stranách. |
3 | Čevapčiči se nesmí smažit, neboť by se při opékání vypékalo sádlo. |
Poznámka
Jako přílohy podáváme tmavý chléb, sekanou cibuli a hořčici.