Jednoduchý recept

Jehně pečené se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7624

Ingredience

1 kg Jehněčí maso
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Sardelové řezy
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 498 kcal
Kilojoule 2 083kJ
0% Sacharidy 2 g
46% Tuky 35 g
43% Sodík 859 mg
46% Bílkoviny 26 g

Jehně pečené se smetanou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso osušíme.

2

Vykostěné sardele utřeme se lžící másla a tímto sardelovým máslem potřeme osušené maso.

3

Zbylé máslo rozehřejeme v pekáči, vložíme na ně jehně masitou částí ke dnu pekáče, opečeme a obrátíme.

4

Jehně zpočátku pečeme bez podlévání, později mírně podlijeme a během pečení poléváme maso vypečenou šťávou. Pečeme zhruba 1.5 hodiny.

5

Maso posléze vyndáme, uložíme na teple. V hrnku rozkvedláme smetanu s moukou, přilijeme šťávu z pečeně a za stálého míchání povaříme.

6

Pečení naporcujeme, porce přelijeme trochou omáčky. Zbytek omáčky podáváme zvlášť v omáčníku.

7

Jako přílohy jsou vhodné jemné knedlíky, noky nebo smažené bramborové krokety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept