Jehně pečené se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehně pečené se smetanou
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7624 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Jehněčí maso |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
3 ks | Sardelové řezy |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 180,1mg |
Draslík | 181,5mg |
Vláknina | 24,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sardelové řezy, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehně pečené se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso osušíme. |
2 | Vykostěné sardele utřeme se lžící másla a tímto sardelovým máslem potřeme osušené maso. |
3 | Zbylé máslo rozehřejeme v pekáči, vložíme na ně jehně masitou částí ke dnu pekáče, opečeme a obrátíme. |
4 | Jehně zpočátku pečeme bez podlévání, později mírně podlijeme a během pečení poléváme maso vypečenou šťávou. Pečeme zhruba 1.5 hodiny. |
5 | Maso posléze vyndáme, uložíme na teple. V hrnku rozkvedláme smetanu s moukou, přilijeme šťávu z pečeně a za stálého míchání povaříme. |
6 | Pečení naporcujeme, porce přelijeme trochou omáčky. Zbytek omáčky podáváme zvlášť v omáčníku. |
7 | Jako přílohy jsou vhodné jemné knedlíky, noky nebo smažené bramborové krokety. |