Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7625

Ingredience

Na zalití
4 ks Vejce slepičí
0,5 l Zakysaná smetana
Balkánské čufty
1 ks Cibule
500 g Jehněčí maso
1 ks Paprika mletá sladká
1 ks Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
1 ks Strouhanka
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 ks Sůl
1 ks Tuk
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 817 kcal
Kilojoule 3 418kJ
15% Sacharidy 55 g
70% Tuky 53 g
3266% Sodík 65 g
43% Bílkoviny 24 g

Balkánské čufty postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso nakrájíme na menší kostky a dvakrát umeleme.

2

Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme k ní nasekanou petrželovou nať, promícháme a ihned odstavíme z ohně. Petržel nesmí zhnědnout. Tuto směs přidáme k namletému masu, přimícháme česnek utřený se solí, směs okořeníme a dle potřeby osolíme.

3

Prkénko posypeme strouhanou houskou a tvarujeme na něm kuličky velké jako vlašský ořech. Kuličky (čufty) vkládáme na horký tu a rychle opečeme ze všech stran.

4

Opečené čufty vkládáme do zapékací mísy a pečeme zhruba 1/2 hodiny.

5

Na závěr čufty zalijeme osolenou kyselou smetanou se zakvedlanými vejci a zapečeme, až směs ztuhne.

6

Jako přílohu podáváme chléb a zeleninové saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept