Jednoduchý recept

Závin z mletého masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7626

Ingredience

0,3 ks Cibule
500 g Hovězí maso zadní
1 ks Strouhanka
1 ks Sůl
500 g Telecí plec
2 ks Vejce slepičí
150 g Vepřová uzená plec
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 636kJ
10% Sacharidy 36 g
14% Tuky 11 g
2457% Sodík 49 g
64% Bílkoviny 36 g

Závin z mletého masa postup přípravy receptu:

1

Maso umeleme každé zvlášť. Do každého přidáme jedno ušlehané vejce, osolíme, přidáme trochu strouhané cibule, dle chuti okořeníme, polovinu namočené a vymačkané žemle a dle potřeby strouhané housky. Směsi řádně promícháme.

2

Pomastíme pergamenový papír, rozetřeme na něj vrstvu směsi z hovězího masa, na ni dáme stejnou vrstvu směsi z telecího masa. Posypeme na drobno nakrájeným uzeným masem a nasekanými vařenými vejci.

3

Plát sbalíme jako závin, papír sejmeme, závin vložíme na rozehřátý tuk do pekáče a upečeme.

4

Závin podáváme teplý i studený nakrájený na stejné plátky.

5

Jako přílohu k teplému závinu podáváme dušenou zeleninu nebo smažené brambory a saláty.

6

Ke studenému závinu podáváme chléb, sladkokyselé okurky a saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept