Jednoduchý recept

Sekaná pečeně z kapusty a vepřového masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7628
Kategorie: Sekaná

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 ks Hovězí vývar základní
1 ks Kapusta hlávková
250 ml Mléko polotučné
1 ks Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 ks Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 g Vepřová plec
150 g Vepřová uzená plec
1 ks Zázvor mletý
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 753 kcal
Kilojoule 3 149kJ
16% Sacharidy 57 g
52% Tuky 39 g
4901% Sodík 98 g
89% Bílkoviny 50 g

Sekaná pečeně z kapusty a vepřového masa postup přípravy receptu:

1

Kapustu omyjeme, uvaříme do poloměkka, necháme okapat, dobře vymačkáme a umeleme.

2

Žemle nakrájíme na silnější plátky, pokapeme mlékem a zvlhlé umeleme současně s vepřovým a uzeným masem a kouskem cibule. Směs osolíme, přidáme koření, dva rozšlehané žloutky s jedním bílkem. V případě potřeby směs zahustíme strouhanou houskou. Ze směsi vytvoříme dvě stejně velké šišky, položíme na rozehřáté sádlo do pekáči, potřeme je rozšlehaným bílkem a za častého polévání šťávou pečeme 1.5 hodiny.

3

Pečeni podléváme vývarem z masa nebo kostí.

4

Jako přílohy podáváme dušené brambory a saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept