Uzené s česnekovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené s česnekovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 763 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
4 plátek | Moravské uzené |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 12,1mg |
Draslík | 219,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 5,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Moravské uzené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené s česnekovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Najemno nakrájenou cibuli a část česneku si usmažíme dorůžova na sádle, zasypeme moukou a usmažíme tak světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, dobře rozšleháme a necháme povařit. Omáčku přecedíme. |
2 | Do omáčky přidáme zbylý rozetřený česnek, pepř a znovu krátce povaříme. |
3 | Maso ohřejeme a ještě horké přeléváme na talířích omáčkou. |
Poznámka
Podáváme s houskovým knedlíkem.