Jednoduchý recept

Velikonoční hlavička I

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 7630
Kategorie: Maso

Ingredience

1 hrst Kopřiva
0,5 l Mléko polotučné
1 ks Pažitka
1 ks Petržel - nať
4 polévková lžíce Pšeničná krupice
1,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 ks Sůl
3 ks Vejce slepičí
300 g Vepřový bok uzený

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 508kJ
5% Sacharidy 17 g
31% Tuky 23 g
4900% Sodík 98 g
38% Bílkoviny 21 g

Velikonoční hlavička I postup přípravy receptu:

1

Z krupice a osoleného mléka uvaříme kaši a necháme ji vychladnout.

2

Zatím, co nám kaše bude chladnout, drobně nasekáme vařené a okapané maso (nesmí být na kaši), přidáme do kaše. Přimícháme vejce rozšlehaná do pěny, nasekané petrželové natě, směs dle chuti přisolíme a řádně rozmícháme.

3

Tuhým tukem vymastíme zapékací mísu, směs do ní urovnáme, pokapeme tukem a upečeme dorůžova.

4

Pokrm podáváme teplý i studený. Jako přílohy podáváme saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept