Vejce v sýrové majonéze - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce v sýrové majonéze
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7634 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 374,4mg |
Draslík | 123,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce v sýrové majonéze postup přípravy receptu:
1 | Natvrdo uvařená vejce oloupeme a necháme prochladnout. Žloutek utřeme se solí a po kapkách přidáme olej. |
2 | Připravenou majonézu okořeníme pepřem, citronovou šťávou a přidáme nastrouhaný sýr. |
3 | Vejce podélně rozpůlíme, položíme na misku a přelijeme majonézou se sýrem. Obložíme listy hlávkového salátu. |