Jednoduchý recept

Svítek z kůzlečího kořínku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 7636
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Kůzlečí hlava
500 g Kůzlečí maso
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 l Mléko polotučné
1 ks Mrkev kořen
1 ks Petržel kořen
1 ks Petržel - nať
3 polévková lžíce Strouhanka
1 ks Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 656kJ
5% Sacharidy 17 g
142% Tuky 106 g
4859% Sodík 97 g
61% Bílkoviny 35 g

Svítek z kůzlečího kořínku postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě spolu s cibulí a kořenovou zeleninou uvaříme do měkka hlavu a kořínek.

2

Jakmile je maso měkké, hlavu obereme a vše umeleme. Vejce ušleháme do pěny, přilijeme mléko, přidáme namleté maso, strouhanou housku, směs okořeníme, osolíme a necháme chvilku nabobtnat.

3

Tuhým tukem silně vymastíme pekáč, směs do něj vložíme a pečeme pozvolna cca 1/2 hodiny.

4

Jako přílohy podáváme brambory, saláty nebo dušenou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept