Svítek z kůzlečího kořínku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svítek z kůzlečího kořínku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 7636 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kůzlečí hlava |
500 g | Kůzlečí maso |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 ks | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 218,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kůzlečí hlava, Kůzlečí maso, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svítek z kůzlečího kořínku postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě spolu s cibulí a kořenovou zeleninou uvaříme do měkka hlavu a kořínek. |
2 | Jakmile je maso měkké, hlavu obereme a vše umeleme. Vejce ušleháme do pěny, přilijeme mléko, přidáme namleté maso, strouhanou housku, směs okořeníme, osolíme a necháme chvilku nabobtnat. |
3 | Tuhým tukem silně vymastíme pekáč, směs do něj vložíme a pečeme pozvolna cca 1/2 hodiny. |
4 | Jako přílohy podáváme brambory, saláty nebo dušenou zeleninu. |