Jednoduchý recept

Tagliatelle s chřestem a pršutem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7639
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

510 g Chřest bílý
1 ks Cibulka jarní
55 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
55 g Prosciutto sušené
145 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
510 g Těstoviny Tagliatelle
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 696 kcal
Kilojoule 2 913kJ
28% Sacharidy 102 g
32% Tuky 24 g
19% Sodík 376 mg
36% Bílkoviny 20 g

Tagliatelle s chřestem a pršutem postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme na 1cm chřest a vrcholky necháme vcelku.

2

Rozehřejeme v pánvi olej s máslem. Přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 2 minuty, dokud nezměkne. Přidáme pršut a 2 minuty restujeme. Nakonec přidáme pokrájený chřest a 5 minut vaříme za občasného míchání, dokud není měkký.

3

Přilijeme smetanu, přivedeme k varu a omáčku okořeníme.

4

Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny, slijeme a část vody si ponecháme.

5

Třetinu těstovin dáme do nahřáté servírovací mísy a promícháme s trochou omáčky.

6

Postup zopakujeme několikrát, aby se těstoviny dobře promíchaly a nakonec zalijeme těstoviny zbylou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept