Tagliatelle s chřestem a pršutem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s chřestem a pršutem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7639 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
510 g | Chřest bílý |
1 ks | Cibulka jarní |
55 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
55 g | Prosciutto sušené |
145 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
510 g | Těstoviny Tagliatelle |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 31,0mg |
Draslík | 271,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cibulka jarní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Prosciutto sušené, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s chřestem a pršutem postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme na 1cm chřest a vrcholky necháme vcelku. |
2 | Rozehřejeme v pánvi olej s máslem. Přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 2 minuty, dokud nezměkne. Přidáme pršut a 2 minuty restujeme. Nakonec přidáme pokrájený chřest a 5 minut vaříme za občasného míchání, dokud není měkký. |
3 | Přilijeme smetanu, přivedeme k varu a omáčku okořeníme. |
4 | Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny, slijeme a část vody si ponecháme. |
5 | Třetinu těstovin dáme do nahřáté servírovací mísy a promícháme s trochou omáčky. |
6 | Postup zopakujeme několikrát, aby se těstoviny dobře promíchaly a nakonec zalijeme těstoviny zbylou omáčkou. |