Vepřové maso na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso na pivě
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 764 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ks | Nové koření celé |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
30 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 102,0mg |
Draslík | 39,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 4,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Nové koření celé, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso na pivě postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém sádle usmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, kmín a nové koření. |
2 | Zamícháme, podlijeme vodou (2-3 lžíce) a pivem. Dusíme doměkka. |
3 | Připravíme si jíšku z másla a mouky, zamícháme ji do masa a dodusíme. |
4 | Odstraníme kuličky nového koření. |
Poznámka
Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.