Jednoduchý recept

Rigatoni s krůtím masem a šalvějovým ragú

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 7643
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
450 g Krůtí maso
2 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy černé
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 polévková lžíce Šalvěj sušená
1 kávová lžička Sůl
450 g Těstoviny Rigatoni
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 559kJ
18% Sacharidy 63 g
14% Tuky 11 g
25% Sodík 494 mg
62% Bílkoviny 35 g

Rigatoni s krůtím masem a šalvějovým ragú postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme olej ve velké železné pánvi, přidáme nakrájenou cibuli, čili papričku a papriku a 5 minut smažíme za stálého míchání.

2

Přidáme mleté krůtí maso a smažíme 5 minut při vysoké teplotě, až maso lehce zhnědne.

3

Přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a zakryjeme poklicí a 20 minut zvolna vaříme.

4

Nakonec přidáme olivy a polovinu šalvěje. 3 minuty vaříme na mírném ohni.

5

V osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny, slijeme, přilijeme omáčku a promícháme.

6

Podáváme posypané zbylou šalvějí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept