Makarony s jehněčím ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony s jehněčím ragú
Makarony s jehněčím ragú
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7644 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
340 g | Jehněčí maso mleté |
55 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Máta |
250 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
340 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
1 hrst | Sýr Parmezán |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 91,6mg |
Draslík | 451,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 165,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Jehněčí maso mleté, Máta, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony s jehněčím ragú postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme nakrájenou cibuli, celer a mrkev a smažíme 5 minut, dokud zelenina nezměkne. |
2 | Přidáme mleté jehněčí maso a 6 minut smažíme za občasného míchání, pak okořeníme.Přiléváme 3 lžíce mléka a vaříme, dokud se nevstřebá, asi 30 minut. |
3 | Uvaříme ve vroucí osolené vodě těstoviny, slijeme, smícháme s 5 lžícemi omáčky, rozdělíme do 4 nahřátých misek a zalijeme omáčkou. |
4 | Zvlášť podáváme parmazán a mátové lístky. |