Jednoduchý recept

Makarony s jehněčím ragú

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 7644
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
340 g Jehněčí maso mleté
55 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Máta
250 ml Mléko polotučné
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
340 g Špagety, Makarony
1 kávová lžička Sůl
1 hrst Sýr Parmezán
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 783 kcal
Kilojoule 3 277kJ
20% Sacharidy 72 g
53% Tuky 40 g
22% Sodík 447 mg
56% Bílkoviny 32 g

Makarony s jehněčím ragú postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme nakrájenou cibuli, celer a mrkev a smažíme 5 minut, dokud zelenina nezměkne.

2

Přidáme mleté jehněčí maso a 6 minut smažíme za občasného míchání, pak okořeníme.Přiléváme 3 lžíce mléka a vaříme, dokud se nevstřebá, asi 30 minut.

3

Uvaříme ve vroucí osolené vodě těstoviny, slijeme, smícháme s 5 lžícemi omáčky, rozdělíme do 4 nahřátých misek a zalijeme omáčkou.

4

Zvlášť podáváme parmazán a mátové lístky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept