Kuličky z mletého masa v omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuličky z mletého masa v omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 7649 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Hovězí vývar základní |
500 g | Maso mleté - mix |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
0,5 šálek | Protlak rajčatový |
1 ks | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 984,6mg |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Pepř černý celý, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuličky z mletého masa v omáčce postup přípravy receptu:
1 | Na kousku tuku osmahneme jemně rozkrájenou cibuli a vychladlou ji přidáme k masu. Maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájené žemle a vše opět umeleme. Ze směsi vytvoříme na pomoučeném prkénku kuličky asi 30 mm v průměru veliké. Kuličky opečeme na rozpáleném tuku a přendáme do ohnivzdorného kastrolu. |
2 | K upečeným kuličkám přidáme rajčatový protlak, trochu vývaru, nasekaný česnek, sůl, pepř celý, bobkový list a na mírném ohni dusíme zhruba 15 minut. |
3 | Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí. |
4 | Jako přílohy podáváme vařenou rýži nebo brambory. |