Brusinková omáčka se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brusinková omáčka se šlehačkou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7659 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 ks | Citrony |
50 g | Džem rybízový |
200 g | Kompot brusinkový |
2 polévková lžíce | Křen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
0,1 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
0,1 l | Víno červené |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 137,5mg |
Draslík | 795,0mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 214,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Křen, Pomeranče, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Kompot brusinkový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brusinková omáčka se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Džemy zředíme vínem a šťávou z citronu a pomeranče. Přidáme ostatní suroviny. |
2 | Před podáváním do omáčky zlehka vmícháme ušlehanou smetanu. |
3 | Omáčku podáváme k jemným vařeným masům. |