Špagety s tuňákem a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s tuňákem a olivami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7664 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kávová lžička | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Olivy černé |
1 ks | Paprika zelená |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
375 ml | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Rajčatová pasta |
500 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
425 g | Tuňák v oleji |
125 ml | Víno bílé |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 101g |
---|---|
Cholesterol | 19,1mg |
Draslík | 665,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 216,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika zelená, Rajčatová pasta, Špagety, Makarony, Sůl, Tuňák v oleji, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s tuňákem a olivami postup přípravy receptu:
1 | V osolené vroucí vodě uvaříme špagety, slijeme a udržujeme teplé. |
2 | V pánvi rozpálíme olej z tuňáka a smažíme v něm nakrájenou cibuli, papriku a česnek 4 minuty. Přidáme rajčatový protlak, pastu a víno a 5 minut povaříme. |
3 | Přidáme do omáčky tuňáka a za občasného míchání vaříme 5 minut. |
4 | Špagety zalijeme omáčkou a promícháme. |
5 | Podáváme ozdobené petrželkou a drceným černým pepřem. |