Bramborový závin s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový závin s uzeným masem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 767 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
175 g | Mouka bramborová |
175 g | Pšeničná krupice |
20 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová uzená plec |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bramborová, Pšeničná krupice, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový závin s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme si brambory a necháme vychladnout. Oloupeme je a dáme na vál. |
2 | Přisypeme na ně mouku a krupici, přidáme sádlo, osolíme a dobře promícháme. |
3 | Rozklepneme na těsto vejce a vypracujeme do hladka. |
4 | Těsto rozválíme do obdélníkového tvaru, asi 1 cm silné, naklademe na něj na drobno nakrájené uzené maso a svineme. |
5 | Upečeme dozlatova v předehřáté troubě. |