Gnocchi s vepřovým masem a paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gnocchi s vepřovým masem a paprikou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7677 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
820 g | Bramborové noky |
1 polévková lžíce | Celer - nať |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Hovězí vývar základní |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
30 g | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
255 g | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 75,9mg |
Draslík | 753,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 133,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 128,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Oregano sušené, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Celer - nať, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gnocchi s vepřovým masem a paprikou postup přípravy receptu:
1 | Do nekovové misky dáme kotletu, přidáme polovinu česneku, oregano, citronovou šťávu, lžici oleje a okořeníme. |
2 | Uzavřeme mísu a necháme hodinu marinovat v lednici. |
3 | Zbytek oleje rozehřejeme ve velkém hrnci, přidáme špetku soli a smažíme nakrájenou cibuli 5 minut, aby změkla. |
4 | Přidáme zbytek česneku, celer, petrželku a kapii a dusíme zakryté 10 minut, dokud papriky nezačnou měknout. |
5 | Přimícháme rajčatový protlak a 10 minut vaříme za pravidelného míchání. |
6 | Přidáme nakrájené vepřové maso i s marinádou, přilijeme vývar a 10 minut vaříme, dokud nezhoustne. |
7 | V osolené vodě uvaříme gnocchi. |
8 | Hotové gnocchi dáme do mísy a zalijeme omáčkou a ozdobíme olivami. |