Rigatoni se sýrem mascarpone, rajčaty a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rigatoni se sýrem mascarpone, rajčaty a bazalkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7678 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
5 polévková lžíce | Mascarpone |
55 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
510 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
6 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Rigatoni |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 59,0mg |
Draslík | 327,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli koření mleté, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Máslo čerstvé, Protlak rajčatový, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rigatoni se sýrem mascarpone, rajčaty a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme rajčata a zalijeme vroucí vodou. Po 30 vteřinách vyndáme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme. |
2 | Rozehřejeme v pánvi máslo, přidáme česnek a necháme změknout. Přidáme rajčata a smažíme do změknutí za občasného míchání. |
3 | Přidáme rajčatový protlak, 2 minuty vaříme a přidáme sýr mascarpone. Přivedeme omáčku k varu, osolíme a ochutíme kořením. |
4 | Přelijeme omáčku do mísy, nasypeme bazalku a udržujeme teplou. |
5 | Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny a slijeme. |
6 | Vložíme do mísy s omáčkou a promícháme. |
7 | Přimícháme trochu parmazánu, část parmazánu podáváme zvlášť. |