Italská pizza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská pizza
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7679 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
2 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
15 g | Droždí |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Oregano sušené |
3 ks | Rajčata |
50 ml | Rajčatová šťáva |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 288,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 56,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Droždí, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská pizza postup přípravy receptu:
1 | Vytvoříme v mouce důlek. |
2 | Do 50ml vody rozdrobíme droždí, přidáme sůl a s mrkvovou šťávou a zbytkem vody vlijeme do důlku. |
3 | Vypracujeme těsto. Prohněteme a necháme vykynout na teplém místě. |
4 | Omáčku připravíme tak, že uvaříme rajčata, šťávu z rajčat, bazalku, česnek a oregano, dokud směs nezhoustne. |
5 | Poté vyválíme těsto a omáčku rozprostřeme na těsto. |
Poznámka
Poklademe anglickou slaninou, žampiony, olivami nebo mozzarellou. Pečeme při 220 stupních 25 minut.