Vepřový bůček na mateřídoušce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bůček na mateřídoušce
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 768 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 81,7mg |
Draslík | 267,7mg |
Vláknina | 52,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mateřídouška mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový bůček na mateřídoušce postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Osolíme a opečeme na sádle po všech stranách. |
2 | Maso shrneme na polovinu kastrolu a přisypeme na druhou polovinu najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek,zpěníme, přisypeme špetku sušené nebo čerstvé nakrájené mateřídoušky a zamícháme. |
3 | Podlijeme vodou a přiklopené dusíme doměkka. |
4 | K příloze je výborný bramborový knedlík s dušeným zelím. |