Jednoduchý recept

Rizoto s mladým špenátem a gorgonzolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7680

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
378,8 g Rýže loupaná
200 g Sýr Gorgonzola
1 špetka Sůl
125 ml Víno bílé
1600 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
200 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 737 kcal
Kilojoule 3 085kJ
16% Sacharidy 59 g
12% Tuky 9 g
71% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Rizoto s mladým špenátem a gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Nalijeme do hrnce vývar a přivedeme k varu. Vaříme zvolna na mírném ohni.

2

Rozpálíme olej ve velkém hrnci a 5 minut smažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přisypeme rýži a v oleji promícháme. Přilijeme víno a vaříme rýži, dokud se víno nevstřebá.

3

Postupně přiléváme vývar, vždy až poté, jakmile se vsákne předchozí várka. Pokračujeme, než je rýže hotová.

4

Přidáme špenát a sýr a okořeníme.

5

Zamícháme rizoto a vaříme, až špenát mírně povadne a sýr se rozpustí.

6

Podáváme ihned.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept