Rizoto s mladým špenátem a gorgonzolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s mladým špenátem a gorgonzolou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7680 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
378,8 g | Rýže loupaná |
200 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Gorgonzola |
125 ml | Víno bílé |
1600 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 33,3mg |
Draslík | 297,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rýže loupaná, Špenát listový čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Gorgonzola, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s mladým špenátem a gorgonzolou postup přípravy receptu:
1 | Nalijeme do hrnce vývar a přivedeme k varu. Vaříme zvolna na mírném ohni. |
2 | Rozpálíme olej ve velkém hrnci a 5 minut smažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přisypeme rýži a v oleji promícháme. Přilijeme víno a vaříme rýži, dokud se víno nevstřebá. |
3 | Postupně přiléváme vývar, vždy až poté, jakmile se vsákne předchozí várka. Pokračujeme, než je rýže hotová. |
4 | Přidáme špenát a sýr a okořeníme. |
5 | Zamícháme rizoto a vaříme, až špenát mírně povadne a sýr se rozpustí. |
6 | Podáváme ihned. |