Frittata s cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frittata s cuketou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7682 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
55 g | Anglická slanina |
680 g | Cuketa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 252,9mg |
Draslík | 395,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 528,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cuketa, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frittata s cuketou postup přípravy receptu:
1 | Odřízneme oba konce cukety a nakrájíme na proužky. |
2 | Vložíme do cedníku, osolíme a 20 minut necháme odstát. |
3 | Opláchneme a necháme okapat. Nakrájíme na proužky slaninu a osmahneme ve velké pánvi. Vložíme ji do mísy. |
4 | Necháme změknout na pánvi cuketu na oleji, přisypeme do mísy se slaninou a olej schováme. Okořeníme a přimícháme vejce. |
5 | Vytřeme pánev a rozpálíme v ní znovu olej. Vlijeme do ní vejce s cuketou a osmahneme z jedné strany omeletu. |
6 | Vejce, které se neosmažilo, můžeme rozlít do krajů. Když máme jednu stranu omelety hotovou, přikryjeme omeletu talířem a obrátíme. |
7 | Osmahneme z druhé strany a když je hotová vyndáme ji, položíme na talíř a podáváme. |