Kuřecí maso s marsalou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso s marsalou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7683 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kuřecí prsa |
60 g | Máslo čerstvé |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
160 ml | Víno Marsala |
4 polévková lžíce | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 567,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Víno Marsala, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso s marsalou postup přípravy receptu:
1 | Obalíme v mouce osolená kuřecí prsa a přebytečnou mouku odstraníme. Rozehřejeme máslo s olejem v pánvi, a když máslo začne pěnit, vložíme maso a 3 minuty smažíme z každé strany. |
2 | Přimícháme marsalu, přivedeme k varu a 15 minut vaříme na mírném ohni, dokud se kuřecí maso neuvaří. |
3 | Kuře vyndáme z pánve a udržujeme teplé. Přilijeme vývar, přivedeme k varu a 2 minuty vaříme. |
4 | Přimícháme máslo a opepříme. |
5 | Kuřecí prsa zalijeme masovou šťávou. |